Tarta cu prune

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 8144 vizualizari

 

sursa : la Lena

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune carnoase
  • 250 gr unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • 1 pahar smantana grasa fermentata
  • 5-6 pahare faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Untul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana dupa care se omogenizeaza compozitia cu un tel. Adaugati faina si amestecati bine. Formati o bila din aluat iar daca este lipicios mai puneti putina faina.

1/3 din aluat se da deoparte iar cealalta parte de aluat se intinde si se pune in tava de tarta ridicandu-se usor pe margini. Prunele spalate si fara samburi se taie in patru si se aranjeaza pe aluat. Peste prune se pune ½ pahar de zahar. Aluatul ramas se intinde si se pune peste prune. Se lipesc bine marginile si se da la cuptor pentru 45-60 de minute in functie de cuptor.

Daca vreti o puteti unge cu galbenus inainte. Se presara cu zahar pudra vanilat si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune caramelizate